Risicoanalyse

Door te starten met een risicoanalyse of audit, inventariseren we je behoeften en kijken we of Odoo software een geschikte oplossing is voor jouw bedrijf.

De eerste stap in jouw ERP implementatie of transitie is een audit of risicoanalyse. Met deze dienst inventariseren we je behoeften en kijken we in hoeverre Odoo dé oplossing is voor jouw bedrijf. Via deze analyse, beantwoorden we vragen zoals:

  • Welk huidig systeem wordt gebruikt?
  • Wat vraagt dit van de inrichting?
  • Zijn er aanvullende koppelingen of applicaties nodig?
  • Welke processen worden voldoende ondervangen door het systeem en welke niet?

Belangrijker nog: de analyse geeft je een allesomvattend overzicht voordat je budgettaire risico’s gaat nemen. Zo vermijden we oncomfortabele ‘point of return’ momenten. Je hebt de vrijheid om verder met ons in zee te gaan en dit kan zonder vaste contracten. Transparant maar betrouwbaar, zo zijn we graag bij Digimedio.

Audit in de praktijk

Hoe maken we een risicoanalyse?

Concreet: bij een audit onderzoeken we of Odoo open source ERP aansluit bij je processen en wensen. We benoemen ook de gebieden waar dat niet het geval is, en we adviseren je omtrent eventuele gaps. Een aanpassing op maat, een extra koppeling of wijziging in je bedrijfsproces… we komen er wel uit. Eén geïntegreerde totaaloplossing die je tijd en geld bespaart, dat is ons streven.

Het resultaat van onze analyse of audit leggen we vast in een gedetailleerd auditrapport en projectvoorstel met alle oplossingen en mogelijke gevaren. Dit document is de leidraad voor een eventuele implementatie. Jij kiest of we doorgaan.