Odoo offerte software

Stuur schitterende offerte templates met digitale handtekening & online betalingsverzoek met de Odoo Sales App. 

Mis nooit meer een verkoopkans met Odoo Sales

Odoo Verkoop is een geïntegreerde tool die alle uitwisselingen met de klant bewaart. Met Odoo verkoopsoftware zet je verkoop en inkooporders in een handomdraai om in facturen en volg je ze eenvoudig op tot het betalingsmoment nadert.

Omdat alles in één tool beschikbaar is, is het eenvoudig werken tussen de verschillende afdelingen van je bedrijf. Met de mobiele Odoo interface kunnen ook verkopers die vaak op de baan zijn de info vinden die ze nodig hebben.

Odoo Verkoop

Digitale handtekening

Laat klanten offertes online bekijken en geef ze de mogelijkheid om ze eenvoudig online te ondertekenen. Zo gaat verkopen veel sneller.

Snelle & efficiënte communicatie

Communiceren kan rechtstreeks vanuit offertes waardoor je alle onderhandelingen overzichtelijk kan bijhouden en nooit meer het overzicht hoeft te verliezen.

Upsellingmogelijkheden

Je verkoopvolume vergroten doe je met upselling. Je stelt in je offertes automatisch extra opties, accessoires en kortingen voor en overtuig klanten om over te gaan tot een grotere aankoop.

Odoo Verkoop - Offerte template

Verkoop meer met duidelijke offerte templates

Met de verkoopmodule van Odoo heb je de beste verkoop software bij de hand. Zo stuur je in slechts enkele muisklikken duidelijke en volledige prijsopgaven naar klanten en leads.

  • Overzichtelijke sjablonen: met behulp van sjablonen stuur je volledige en professionele offertes uit naar potentiële klanten. Met de offerte-bouwer sleep je bouwstenen in het document. Deze bouwstenen kunnen zaken zijn als productomschrijvingen, afbeeldingen en extra informatie.
     
  • Aangepaste prijssetting: afhankelijk van je prijsstrategie en prijslijstinstellingen is het mogelijk om aangepaste prijzen te berekenen aan de hand van klantendata. Ook kortingen en andere acties kunnen in Odoo Verkoop makkelijk opgezet worden.

Een juiste prijs voor elke klant

Odoo Verkoop

Creëer optimale omzet door je prijszetting te bepalen, implementeren & regelen.

Odoo Verkoop

Bereken de juiste prijs voor elke klant met custom prijslijstinstellingen. 

Odoo Verkoop

Overtuig klanten om grotere bestellingen te doen met kortingen & acties.

Meer tijd voor klantenrelaties & omzet

Geautomatiseerde bedrijfsvoering

Door enkele belangrijke processen te automatiseren, creëer je meer tijd voor klantenrelaties en de groei van je bedrijf.

Ordermanagement

Offertes zet je in Odoo Verkoop met een simpele klik om in een verkooporder. In het klantenportaal kunnen klanten hun facturen en bestellingen eenvoudig opnieuw raadplegen en opvolgen.

Contractbeheer

Met Odoo contractbeheer leg je eenvoudig contracten vast, factureer je klanten op basis van tijd en materialen en beheer je inschrijvingen. Ook betalingsvoorwaarden kunnen per klant of per factuur beheerd worden.

Andere handige Odoo Sales functies

Met de offertesoftware van Odoo heb je nog heel wat andere handige functies voorhanden die een snelle en efficiënte verkoop garanderen.

Order-specifieke routes

Wil je bijvoorbeeld dat de producent het eindproduct meteen aan je klant levert? Binnen Odoo Verkoop creëer je eenvoudig order-specifieke routes.

Altijd & overal bereikbaar

Dankzij het cloud-based gegeven waar Odoo onder meer bekend om staat, heb van eender waar en van welk apparaat dan ook toegang tot de belangrijkste salesfuncties. Ideaal voor verkopers die vaak op de baan zijn dus. 

Automatische waarschuwingen

Stel automatische waarschuwingen in voordat een offerte voor een bepaald product verstuurd wordt naar een specifieke klant. 

Verschillende externe verzendpartijen

Samenwerkingen met UPS, DHL, FedEx, Bpost zijn in principe geen probleem met de Odoo verkoopsoftware. Deze laatste berekent automatisch je verzendkosten, drukt verzendlabels af en volgt je zendingen. 

En nog veel meer

Odoo verkoop heeft nog veel meer te bieden dan de functies die hierboven beschreven werden. Voor een volledige lijst sturen we je graag door naar de officiële Odoo website.

Enkele veelgestelde vragen over de Odoo offertesoftware

Voor we van start gaan met een Odoo implementatie, krijgen we vaak enkele vragen voorgeschoteld over de Odoo Verkoop module. Wij dienen je graag op voorhand al van een antwoord. Heb je nog een andere vraag? Aarzel dan niet om contact op te nemen.  

Kan ik automatisch mijn algemene voorwaarden aan offertes toevoegen? 

Algemene voorwaarden kunnen aangemaakt worden binnen de boekhoudmodule. Van zodra je dit gedaan hebt, worden de voorwaarden automatisch ingevuld bij je offertes. 

Kan ik binnen de Odoo verkoop app met kortingscodes werken?

Kortingscodes maak je aan voor een prijslijst. Vervolgens kunnen klanten deze verzilveren in de laatste fase van hun aankoop.

Kan ik de prijs laten afhangen van de klant binnen Odoo sales?

In Odoo is het mogelijk om een prijs te berekenen op basis van klantgegevens. Hiervoor is het wel zaak om prijslijsten toe te voegen op specifieke producten, waarbij rekening wordt gehouden met de doelgroep.

Volledig geïntegreerd met andere Odoo modules

Website

Vergeet coderen. Bouw eenvoudig je eigen website met Odoo.

Meer informatie

CRM

Volg leads, grijp kansen & maak overzichtelijke prognoses in een handomdraai. Focus op je klanten. 

Meer informatie

Boekhouding

Alle tijdbesparende tools die je nodig hebt om je bedrijf te laten groeien.

Meer informatie

Enkele cases met de module Verkoop

Benieuwd welke klanten we hebben geholpen met de Verkoop-app van Odoo? Bekijk hieronder alvast enkele referenties.

Groep VDH

Mercedes Groep VDH vormt één van de pijlers van Willy van Doorne International. Dankzij hun concessies in Herentals, Mol en Diest zijn ze sterk verankerd in Antwerpen en voornamelijk in de Kempen.
Meer informatie

Cosapack

Opzetten van een all-in-one salespakket, gevoed door een volautomatische synchronisatie met MultiPress & webshop.
Meer informatie
Vraag een vrijblijvende offerte

Aan de slag met de Odoo Sales App?

Wil jij voortaan meer tijd aan je klantenrelaties en omzet spenderen? Start vandaag nog met automatische verkoopsprocessen in Odoo. Benieuwd wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen?