Werk veiliger & efficiƫnter met slimme bedrijfssoftware

Onze VCA-module

De VCA is één van de belangrijkste standaarden voor veilige werkomgevingen en -procedures. Veel opdrachtgevers vragen daarom een VCA-attest als vereiste om werkzaamheden voor hen uit te mogen voeren. Dit maakt dat het VCA-attest voor veel aannemers en bedrijven een gouden ticket is geworden. Wij helpen u graag dat gouden ticket te bemachtigen met onze speciale VCA-gerichte functionaliteiten in het ERP-pakket Odoo.

Bedrijfssoftware met speciale VCA-module

Odoo is een Belgisch ERP-pakket met software om bedrijfsprocessen te ondersteunen en digitaliseren. Het ERP-pakket bestaat uit meerdere kleine deelprogramma’s (apps) die allemaal voor een specifieke taak zijn ontwikkeld.

Met het oog op de VCA, voegden wij aan enkele van deze apps extra functionaliteiten toe. De betreffende apps zijn apps voor werknemersbeheer, voer- en werktuigbeheer en onderhoudsbeheer.

App voor werknemersbeheer

De eerste app in onze VCA-module is de Odoo Werknemers-app. Binnen deze app kan u werknemersprofielen aanmaken met belangrijke informatie en documenten zoals kwalificaties, certificaten, urenstaten van werknemers en meer.

Rapportagetool voor werkongevallen

Als extra functionaliteit voor deze app, integreerden wij een rapportagetool voor werkongevallen. Met deze tool kan u overzichtelijk rapportages maken van werkongevallen. Zo kan u informatie ingeven zoals betrokken werknemers, betrokken voer- en werktuigen, de graad van ernst, ondernomen acties/handelingen na het ongeval en meer. Nadat u een rapportage heeft aangemaakt, wordt deze automatisch aan de juiste werknemer gekoppeld.

App voor voer- & werktuigbeheer

De tweede app in onze VCA-module is de Odoo Fleet app. Binnen deze app kan u aparte fiches aanmaken voor uw voertuigen, werktuigen, machines, etc.. Aan deze fiches kan u belangrijke informatie en documenten toevoegen zoals contracten, verzekeringspapieren en technische documenten.

Tracking systeem met statusupdates & meldingen

Als aanvulling op deze fiches, hebben wij de Fleet app voorzien van een slim tracking systeem. Binnen dit tracking systeem kan u verschillende parameters instellen om de status van uw voer- en werktuigen op volgen. Zo kan u bv. vaste waarden voor draaiuren en afgelegde kilometers gebruiken om onderhoud in te plannen, alsook documenten zoals contracten en keuringsbewijzen koppelen. Wanneer zulke documenten dan hun vervaldatum naderen, zal u een melding ontvangen om deze te herzien/vernieuwen.

App voor onderhoudsbeheer

De derde en laatste app die wij onder handen hebben genomen, is de Odoo Maintenance-app. Met deze app kan u onderhoudsbeurten inplannen, onderhoudstaken toewijzen, onderhoudsteams creëren en de status van onderhouden opvolgen.

Tool voor digitale onderhoudsformulieren

Bovenop deze bestaande onderhoudsfunctionaliteiten, hebben wij de Maintenance-app voorzien van een tool om digitale onderhoudsformulieren aan te maken. Aan deze formulieren kan u enerzijds onderhoudsinstructies en veiligheidsmaatregelen toevoegen voor uw werknemers. Anderzijds kunnen uw werknemers de formulieren invullen om onderhoudsbeurten te registreren. Zo kunnen zij statusupdates, gebruikte materialen, foto’s en meer toevoegen.

Zodra de onderhoudswerken klaar zijn, kunnen uw werknemers deze ook als voltooid markeren. Hierna ontvangt u een automatische melding en worden de gegevens in de voer- en werktuigfiches ook automatisch geüpdatet.

Bedankt!


Klik op onderstaande knop om de whitepaper te downloaden.

Whitepaper VCA downloaden

Download gratis onze whitepaper


Wil je graag meer informatie over onze VCA-module in Odoo?
In onze nieuwe whitepaper ontdek je alle VCA-gerichte functionaliteiten die wij toevoegden, inclusief voorbeelden in Odoo zelf. 
Laat je gegevens achter via onderstaand formulier en download de whitepaper.

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Behaal uw VCA-attest met Digimedio

Wil je graag meer informatie over onze VCA-module in Odoo? Contacteer ons dan vrijblijvend via het onderstaande formulier. Of wil je graag de VCA-module al een keer in actie zien? Vraag dan gerust een gratis demo of offerte op maat aan.

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen