Hoe artificiële intelligentie ERP voorgoed zal veranderen

De opkomst van artificiële intelligentie in het digitaliseringsproces is al langer dan vandaag aan de gang. Het is dan ook niet verwonderlijk dat AI intussen ook zijn plaats binnen de ERP systemen heeft gevonden.

Moderne ERP systemen beperken de manuele invoer tot een minimum en geven bovendien waarschuwingen en berichten over elke denkbare systeemgebeurtenis. Daarnaast worden gegevens in de moderne ERP systemen weergegeven in overzichtelijke rapportages welke bovendien bereikbaar zijn via elk mogelijk apparaat. Een flinke vooruitgang dus, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. 

Artificiële intelligentie heeft het potentieel om de manier waarop bedrijfsgegevens en bedrijfsprocessen worden beheerd, radicaal te veranderen. In de toekomst zullen ERP systemen wellicht geen inspanningen van de mens meer nodig hebben om zakelijke transacties tot in de puntjes te kunnen coderen en in te voeren.

Menselijke intelligentie als overbodig aspect

Wat is artificiële intelligentie?

AI-software zijn computertoepassingen die taken kunnen uitvoeren waar vroeger menselijke intelligentie voor nodig was. De categorieën van artificiële intelligentie gaan van visiesystemen die beelden kunnen zien en herkennen, tot deep learning tools die enorme hoeveelheden gegevens verwerken om patronen te leren en beslissingen te nemen over deze gegevens.

Productieve en winstgevende bedrijven

Wat zijn de voordelen van artificiële intelligentie in ERP?

De voordelen van AI in ERP hoeven niet al te ver gezocht te worden. AI kan gebruikt worden om bedrijven productiever en winstgevender te maken. Daarnaast kan het helpen om kritische zakelijke beslissingen te maken. AI tools kunnen bijvoorbeeld bepalen welke verkoopleads de meeste omzet zullen genereren, welk apparaat op het punt staat oververhit te raken, wat de juiste prijs is om een klant in rekening te brengen, en welke werknemers het meest waarschijnlijk het bedrijf zullen verlaten.

Een blik op de toekomst

Artificiële intelligentie en Odoo

Odoo wordt beschouwd als één van de beste ERP systemen op de markt. En hoewel Odoo nu al op verschillende manieren gebruikmaakt van artificiële intelligentie, zal de invloed ervan alleen nog maar verder versterken.

Dankzij doorgedreven AI zullen Odoo-gebruikers in staat zijn om elk detail wat betreft verkoop, overschotten en salarissen bij te houden. Bovendien zullen overbodige gegevens automatisch geïdentificeerd worden en zullen er wellicht meer en betere voorspellingen gemaakt kunnen worden die een bedrijf toelaten om gerichte beslissingen te nemen.

Conclusie

Ondanks de enorme potentiële voordelen van het bewapenen van ERP-systemen met AI, zijn er nog enkele zaken die extra aandacht vereisen. Zo zijn er niet alleen regelgevingen waarmee rekening gehouden moet worden, het vormt ook nog steeds een uitdaging om real-time gegevens uit verschillende bronnen met een hoge mate van betrouwbaarheid te analyseren.

Gezien ERP in combinatie met AI zoveel efficiëntieverbeteringen kan introduceren in de hele organisatie, zullen de knelpunten na verloop van tijd ongetwijfeld worden weggewerkt en zal AI voorgoed een vaste waarde binnen ERP innemen.  

Contacteer ons vrijblijvend

Aan de slag met Odoo?

Wil je graag kennismaken met Odoo? Contacteer ons dan gerust via onderstaand formulier of vraag een gratis demo aan. Wij helpen je graag verder!

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen