Je business nog beter managen? Dat kan met Odoo 14

De beste tool om je business te managen werd net nog beter. Odoo heeft in oktober 2020 versie 14 wereldkundig gemaakt. Hoewel Odoo 14 minder nieuwe applicaties dan vorige versies bevat, omschrijft Fabien Pinckaers (lees: CEO van Odoo) deze versie als de beste release ooit. Er werd deze keer namelijk een grondige opknapbeurt gegeven aan de reeds bestaande applicaties. 

Met Odoo 14 krijgen we onder meer een gloednieuwe website builder, meer business intelligence, een stock/MRP refactoring en nog veel meer. Dit alles tesamen met een verbeterde UX (of User Experience).

In ons blogbericht introduceren we je kort deze nieuwe versie van Odoo. 

Maak kennis met Odoo 14

Bekijk in deze video alvast een korte introductie over de functionaliteiten van Odoo 14.

Odoo website

Een nieuwe websitebouwer

De websitebouwer van Odoo onderging van alle functies dit jaar misschien wel het meeste verandering. Odoo heeft elk blok en elk scherm grondig herzien om zo tot de beste oplossing te komen om een website te ontwikkelen. De website bouwer is nu meer intuïtief, heeft meer opties en aanpasmogelijkheden en introduceerde ook enkele nieuwe widgets en blokken om gebruikers te helpen bij het ontwerpen van hun pagina’s.

Daarboven komt Odoo 14 met een nieuwe blog-interface. Dankzij enkele nieuwe functies kan je nu bijvoorbeeld URL’s aanpassen en delen. Ook werd een verbinding met Google Search Console toegevoegd zodat gebruikers rechtstreeks kunnen nagaan hoe de gezondheid van hun website eraan toe is.

Odoo Business Intelligence

Instant Business Intelligence

De business-intelligence tool in Odoo 14 slaagt erin om je rapporten automatisch bij te werken. Op deze manier wordt elke gewonnen lead en elke nieuwe verkoop automatisch toegevoegd aan rapporten. Enkel je pagina vernieuwen volstaat hierbij. Deze functie is bovendien volledig geïntegreerd in alle Odoo-apps.

Voortaan wordt het ook eenvoudiger om je database up-to-date te houden. Dankzij handige regels voor het opkuisen en ontdubbelen van gegevens, maak je komaf met verouderde gegevens.

Odoo Productie & Voorraad

Opgefriste MRP en Inventory apps

Ook het visuele aspect kreeg in Odoo 14 wat meer aandacht, en dan vooral bij de MRP (Materal Requirements Planning) en Inventory apps. Verschillende menu’s werden toegevoegd of verplaatst zodat de gebruiker een beter zicht krijgt op alle handelingen van het proces. Gebruikers kunnen nu bijvoorbeeld de gedetailleerde bewerkingen voor elke overdracht zien zonder dat ze erop hoeven te klikken.

Ook de overdrachtstatussen en de geplande data hebben wijzigingen ondergaan. Beiden worden nu met kleuren weergegeven om de aandacht van de werknemers te trekken bij dringende overdrachten. Zo worden bijvoorbeeld late overdrachten in het rood weergegeven, zodat werknemers weten dat dit prioriteit heeft. 

Odoo Kassa

Een mobielvriendelijke Point of Sale

Medewerkers willen met een Point of Sale applicatie een eenvoudige en gebruiksvriendelijke oplossing. Een oplossing die online of offline werkt en met elk apparaat. Deze groeiende vraag voor een mobiele interface werd gehoord. Odoo Point of Sale is nu 100% mobielvriendelijk.

Gebruikers kunnen in de vernieuwde Point of Sale makkelijk producten configureren, kassabonnen uitsturen of orders omruilen. Een andere wijziging die Odoo in de POS-module heeft aangebracht, is dat alleen geautoriseerde medewerkers nu toegang hebben tot de activiteiten.

Odoo Events

Events creƫren en beheren met Odoo Events

Online events werden het voorbije jaar de nieuwe norm. Met Odoo Events kunnen gebruikers voortaan evenementen van welke aard ook creëren en beheren. Maak bijvoorbeeld live tracks en zend ze uit via YouTube, maak een virtuele conferentiestand zodat de aanwezigen op je event onderling kunnen communiceren of zorg voor een Twitter-wall in het submenu van het evenement. De mogelijkheden zijn eindeloos!  

Contacteer ons vrijblijvend

Aan de slag met Odoo 14?

We zijn er zeker van dat Odoo 14 de software is die je bedrijf nodig heeft om sneller te groeien. Wil je graag kennismaken met Odoo 14 en zijn gloednieuwe features? Contacteer ons dan gerust via onderstaand formulier of vraag een gratis demo aan. Wij helpen je graag verder!

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen