Subsidies voor jouw digitale transformatie

Maak kans op subsidies voor jouw digitale transformatie!

Wil jij al een tijdje aan de slag met de digitalisering van jouw bedrijf? Twijfel niet langer en maak als kmo tijdelijk kans op een subsidie van max. € 50.000! Snel zijn is de boodschap: aanvragen kunnen alleen tussen 1 september en 31 oktober 2020 worden ingediend.

Jouw bedrijf digitaliseren?

Via het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) kan je als kmo tijdelijk financiële steun krijgen voor het opzetten van een digitaal transformatieproject wanneer je je laat ondersteunen door een externe dienstverlener. Als jij reeds van plan was om binnenkort te digitaliseren, is dit de uitgelezen kans om aan de slag te gaan!

Enkel voor ambitieuze projecten

Als kmo krijg je enkel steun als jouw digitaliseringsprojecten ambitieus genoeg is. Zo moet jouw project vernieuwend, belangrijk voor de onderneming en bovendien snel implementeerbaar zijn. Of je nu focust op jouw producten, diensten of interne bedrijfsprocessen, jouw project dient een duidelijke bijdrage te leveren aan de overgang naar een data-gedreven organisatie

Projecten worden door de VLAIO beoordeeld op basis van 4 criteria:

  • Ambitie voor het verhogen van de digitale maturiteit
  • Transformatie – impact op de onderneming
  • Onderbouwde aanpak
  • Noodzaak aan kennis en expertise

Krijg meer informatie over de beoordelingscriteria en ontdek of jouw project in aanmerking komt.

Komt jouw onderneming in aanmerking?

Als onderneming moet je voldoen aan de Europese kmo-definitie, bijvoorbeeld:

  • Je bent een kmo met een aanvaardbare rechtsvorm, gevestigd in het Vlaams Gewest
  • Je bent een onderneming uit de privésector met een aanvaardbare hoofdactiviteit
  • Je onderneming heeft geen negatief eigen vermogen op de indieningsdatum.

Twijfel je of je voldoet aan bovenstaande criteria? Bekijk hier of jouw onderneming voldoet aan de Europese kmo-definitie.  

Externe partner vereist

Eén van de belangrijkste beoordelingscriteria voor de goedkeuring van jouw aanvraag, is de verplichte samenwerking met een externe dienstverlener. Deze deskundige moet de nodige expertise hebben en moet ervaren zijn in de implementatie van digitaliseringsprojecten.

Hoeveel subsidie krijg je?

Een kmo kan maximaal € 50.000 subsidie ontvangen voor zijn digitaliseringsproject: € 25.000 voor de ondersteuning door een of meerdere externe dienstverlener(s) en € 25.000 voor eigen kosten binnen het project. De eigen kosten mogen niet hoger zijn dan het deel van de externe diensten. Het is echter niet verplicht om eigen kosten in te dienen, maar kosten voor externe ondersteuning wel. Uiteindelijk krijg je de helft van je projectkosten terugbetaald op voorwaarde dat je projectbegroting minstens € 20.000 bedraagt.

Hoe kan je jouw aanvraag indienen?

Aanvragen kunnen ingediend worden vanaf 1 september 2020 tot 31 oktober 2020 om 12u00. Voor deze oproep wordt vanuit de Overheid een totaalbudget van € 2,5 miljoen voorzien. De projecten worden gesubsidieerd in volgorde van indiening. Alle projecten die later worden ingediend en/of na uitputting van de voorziene middelen, kunnen niet worden weerhouden.

Om een aanvraag in te dienen, moet je eerst een digitaal aanvraagformulier invullen. Nadat jouw onderneming geregistreerd is, ontvang je een link naar de aanvraag. Een volledige projectaanvraag bevat de projectbeschrijving en de bijkomende gegevens voor de externe dienstverlener(s) en de eigen kosten.

Via deze link kan je de online subsidieaanvraag invullen

Opgelet! Een kmo die de afgelopen 12 maanden gebruik heeft gemaakt van een kmo-groeisubsidie, kan niet deelnemen aan deze oproep. De termijn van 12 maanden loopt vanaf de datum van indiening.

Hulp nodig bij jouw aanvraag?

Betreft jouw digitaliseringsproject het ontwikkelen van een ERP-systeem? Dan kan Digimedio jou alle ondersteuning bieden bij het opstellen van jouw dossier en bij de uitwerking van jouw project.

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen