5 redenen om over te schakelen naar een Cloud-Based ERP

Cloud computing en software-as-a-service (SaaS) groeien beide aan een ongeziene snelheid. Ondertussen bieden beide technologieën al de mogelijkheid om de meest veeleisende toepassingen aan te pakken. Enterprise resource planning (ERP)-software is daar één van.

Wanneer het tijd is om voor je bedrijf een nieuw of geüpgraded ERP systeem te implementeren, kan je jezelf afvragen wat de beste methode is: On-Premises of in de cloud. In dit blogartikel hebben we de hoofdredenen uiteengezet waarom bedrijven kiezen voor een Cloud ERP.

Cloud ERP versus On-Premises ERP

Voor we overgaan tot de redenen om over te schakelen naar een Cloud ERP, lichten we nog graag even de verschillen tussen beide platformen toe.

  • On-Premises ERP-software wordt geïnstalleerd en beheerd door de IT-afdeling van een bedrijf of een managed service provider. On-Premises ERP-software wordt over het algemeen geprijsd onder de vorm van een licentie (meestal gebaseerd op het aantal gebruikers of de grootte van de organisatie).
  • Cloud-gebaseerde ERP wordt gehost en beheerd door de leverancier in een "as a service"-model, via de cloud.  Cloudsoftware wordt veelal geprijsd via een maand- of jaarabonnement.
Cloud Based ERP Odoo Digimedio

De voordelen van een Cloud-Based ERP platform

Maar waarom vinden bedrijven het nu opportuun om hun ERP te migreren naar de cloud? Wij lijsten de redenen graag even voor je op.

1. Lager startkapitaal

Een Cloud ERP kan je eigenlijk bekijken als een lopende operationele kost. Hierdoor ligt het benodigde startkapitaal een stuk lager dan bij een On-Premises ERP. Bovendien kunnen ook de lopende kosten aanzienlijk vermindert worden met behulp van een SaaS ERP. We denken hierbij aan het vermijden van infrastructuur investeringen, arbeidskosten voor bijkomende installaties etc.

Deze lagere instapkosten kunnen vaak een redder in nood betekenen voor kleinere bedrijven die snel moeten schalen maar niet het kapitaal hebben om te investeren in hun eigen server ruimtes en hardware-infrastructuur.

2. Snelle & makkelijke updates

Het update proces is een ander gebied waar ERP SaaS systemen grote verbeteringen kunnen aanbieden ten opzichte van de traditionele On-Premises ERP.

Alle ERP-software vereist periodieke updates om bugs te verhelpen, prestaties te verbeteren etc. In On-Premises ERP-systemen kan dit een lang en moeizaam proces zijn dat aanzienlijke IT-arbeidskrachten verbruikt. In een SaaS ERP-systeem daarentegen, worden software-updates geïmplementeerd vanaf de cloudservers van de fabrikant of leverancier, waardoor IT-afdelingen niet voortdurend hoeven te werken aan het updaten van het systeem. Inconsistenties in versies komen zo ook veel minder vaak voor en zijn gemakkelijker aan te pakken.

3. Altijd en overal bereikbaar

Misschien wel één van de grootste voordelen van een Cloud-Based ERP systeem is dat gebruikers het platform kunnen raadplegen van overal. Cloud-Based ERP-software is namelijk ontworpen voor de moderne werknemer van vandaag.  Het platform bevat gebruikersinterfaces die speciaal gemaakt werden voor smartphones en mobiele apparaten. Van zodra er verbinding wordt gemaakt, hebben gebruikers ook meteen toegang tot apps en updates.

4. Voor elk niveau en elke sector

Met een toenemend aantal Cloud-Based ERP oplossingen op de markt, is het makkelijker dan ooit om een systeem te vinden dat past bij de behoeften van je bedrijf. Op deze manier blijven bedrijven van allerlei aard vooruitstrevend, innoverend en optimaliserend.

5. Verbeterde beveiling

Last but not least, Cloud ERP's zijn veel beter als het gaat om beveiliging.  De cloud biedt zo bijvoorbeeld veilige gateways voor toegang op afstand, documentbeheersystemen die het downloaden van gevoelige gegevens voorkomen en on-site archivering van gevoelige informatie om te voorkomen dat deze in verkeerde handen terechtkomt.

Interesse in een demo van Cloud-Based ERP Odoo?

Minder dan een decennium geleden was ERP SaaS software nog een spannende en grotendeels onbewezen technologie. Anno 2021 heeft Cloud ERP een bewezen staat van dienst in tal van sectoren en markten. Interesse in een demo van Cloud-Based ERP Odoo? Onze consultants staan je graag te woord!

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen