Automatisering processen van offerte tot productie

Alco

Omwille van de groei van hun lakkerij, was Alco genoodzaakt om bepaalde processen rond productie te automatiseren. Hiervoor ging ons team van specialisten eerst aan de slag met een uitgebreid onderzoek. Met de hulp van Digimedio, werken ze vanaf nu met een efficiëntere intake-procedure en een geoptimaliseerde planning.

Over Alco

Alco is een industriële lakkerij waar je terecht kan voor het galvaniseren of elektrolytisch verzinken van hangwerk en trommelwerk, poedercoating en duplexcoating. Daarnaast bieden ze ook voorbehandelingen zoals stralen, ontlakken, ontvetten, etc. en voorzien ze nazorg zoals verpakken, assembleren of helpen ze jou met de logistieke ondersteuning.

Wat we deden

Voor het groeiende bedrijf Alco, was het nodig om bepaalde processen rond productie te automatiseren. Hiervoor hebben we de volgende zaken geïmplementeerd:

  • Automatiseren van offerte berekening
  • Aanmaken van intake procedure
  • Optimaliseren van de productieroute

Intake procedure

De productaanname en controle gebeurt in het programma Odoo, welke op zijn beurt de productie(planning) gaat aansturen. In deze intake, hebben we gewerkt met een voorselectieprocedure. Alco heeft ongeveer 500 verschillende productieprocedures. Door de geïmplementeerde voorselectie kan Alco op een eenvoudige manier een voorselectie maken om zo tot de gewenste uiteindelijke productieroute te komen.

Productieroute

Om de efficiëntie van de productieroute te verbeteren, hebben we bepaalde optimalisaties doorgevoerd. Op een x aantal voorafgaande productieorders, kan Odoo bijvoorbeeld nu de gewerkte tijd berekenen en zo de toekomstige planning optimaliseren. Op deze manier kan Alco ook hun machines (lakstations) beter plannen op basis van onder andere hun kleuren.

Wat is Odoo?

Bij Digimedio werken we voornamelijk met Odoo, bedrijfssoftware voor complexe behoeften die voorzien is van alle mogelijkheden. Odoo biedt bedrijfsapplicaties aan die eenvoudig te gebruiken zijn door zowel grote als kleine bedrijven om in te springen op al hun zakelijke behoeften.  Via Odoo krijg je eenvoudig toegang tot de software die je nodig hebt om jouw onderneming te runnen en uit te breiden.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wij komen met plezier vrijblijvend langs om kennis te maken. Zo kunnen we enerzijds luisteren naar je verhaal en kijken hoe we je van dienst kunnen zijn. Anderzijds kunnen we meteen een extra woordje uitleg geven over hoe onze diensten aansluiten op jouw project.

 

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen