Koppeling MultiPress & Odoo

Digimedio realiseert koppeling MultiPress & Odoo voor Cosapack.
Een pioniersstory.

Cosapack

Get more visibility on the shelf – Cosapack maakt het waar onder de vleugels van Crea Print Group.

Het bedrijf is toonaangevend in het bedrukken van flexibele verpakkingen. Uniek op vlak van printexpertise, creativiteit en marketingknowhow om merken tot leven te brengen. Logisch dat ze voor hun interne werking ook focussen op de beste sales en marketingtools, en dito leveranciers. Zo koos Cosapack voor Digimedio om hun verkoops- en bedrijfsprocessen kracht bij te zetten.

Over Cosapack

Moederbedrijf Crea nv is al meer dan 30 jaar gespecialiseerd in het bedrukken van kunststoffen. En hoe?! Innovatie troef, en dat heeft het familiebedrijf ondanks de uitdagingen in de sector geen windeieren gelegd. Steeds weer ging de bedrijfsleiding op zoek naar niches om het verschil te maken, en zo groeide Cosapack van idee tot succesvolle business. Denk aan shrink sleeves oftewel full body decoratie in krimpfolie, wrap-around labels die de vorm van flessen aannemen en in mould labels waarbij verpakking en etiket mooi samensmelten. Dit alles bleef bij grote ondernemingen zoals Danone, Martini, Ahold en AbInbev niet onopgemerkt; de knappe klantenportefeuille zegt veel.  

De zoektocht – All-in-one salespakket

Tot enige tijd geleden gebruikte Cosapack de combi MultiPress (ERP) en Hubspot (CRM). MultiPress mocht blijven, maar de grenzen van Hubspot waren bereikt. Toen kwam Odoo in the picture.

MultiPress is de MIS/ERP-software voor drukkerijen en productiebedrijven. Voor Cosapack echt een meerwaarde voor sectorspecifieke calculatie en orderafhandeling. Hubspot was ingeburgerd als CRM en verkoopstool, maar het salesteam ondervond beperkingen zoals op het vlak van e-mailmarketing. Men keek uit naar een andere tool, en Digimedio stelde Odoo voor. Goed voor een all-in-one resultaat: alle salesdata en modules in 1 systeem.

Wat we deden – Odoo modules

Waar we bijzonder trots op zijn – en waarvan de klant volop voordelen plukt: we zijn het enige softwarebedrijf dat MulitPress en Odoo (al) heeft gekoppeld. Dit lukte prima, omdat wij in het verleden al voor klanten onderzoek hadden gedaan. We wisten hoe de MultiPress database in elkaar zit, en konden snel schakelen bij de koppeling voor Cosapack. Contacten, klanten, pipeline, offertes en orders worden gesynchroniseerd. Dat maakt het handig voor uniforme salesopvolging in Odoo. Het project omvatte de implementatie van:

  • Fase 1:
    • CRM
    • Verkoop
    • Facturatie
  • Fase 2:
    • E-mailmarketing

Het resultaat – Efficiënte automatisering

Odoo stroomlijnt nu het salesverhaal voor Cosapack, en dat maakt het overzichtelijk. De eindgebruikers zijn vlak voor de go-live opgeleid in het systeem, wat de support tot een minimum heeft herleid. Echter stopt het hier niet – het salesteam gaat de mogelijkheden van Odoo marketing automation ten volle benutten en daarvoor kan Cosapack verder op ons gericht advies rekenen.

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen