Dafra Pharma future proof dankzij Digimedio & Odoo ERP

Dafra Pharma

Dynamisch, innovatief en gedreven om de gezondheid in Sub-Sahara Afrika te verbeteren – zo maakt Dafra Pharma het verschil. Het farmaceutisch bedrijf werd opgericht in 1997 en kent al 20 jaar een unieke en succesvolle samenwerking met het Afrikaanse continent. Een team van 160 vertegenwoordigers brengt betrouwbare, hoogwaardige geneesmiddelen binnen het bereik van mensen die ze het meest nodig hebben. En bij zo’n hoogstaand internationaal werk horen efficiënte processen én automatisering. Om dit alles naar een hoger niveau te tillen, vertrouwt Dafra Pharma op Digimedio en Odoo ERP.

Over Dafra Pharma

De core business van Dafra Pharma is distributie van farmaceutische artikels naar Afrika – producten die aangekocht worden op de Europese markt, in de vorm van active pharmaceutical ingredients (APIs) of als afgewerkt artikel van een externe producent. De distributie gebeurt vanuit een centraal magazijn in het Zwitserse Basel, waar alle goederen aankomen en aan containers worden toegewezen om vervolgens richting Afrika verdeeld te worden via Franse partners. Het inboeken van de facturen en de jaarafsluiting worden door Dafra Pharma zelf gedaan. Voor de Afrikaanse tak van het bedrijf is er een samenwerking met BDO Afrika. Een complex kluwen zou je zo denken, maar een efficiënt ERP-systeem kan flink wat ontzorgen. Odoo is er het beste bewijs van.

De zoektocht – Van MS Dynamics AX naar Odoo

Dafra Pharma was op zoek naar een nieuwe applicatie voor ondersteuning van hun bedrijfsprocessen en heeft daarom in 2019 contact opgenomen met Digimedio. Het team werkte jarenlang met Dynamics AX, maar zocht een modernere ERP-oplossing. Minder log, future-proof en flexibel. Al snel waren ze overtuigd van Odoo.

Wat we deden - Odoo modules

Concreet ging Dafra Pharma all the way met Odoo open source ERP. We integreerde alle bedrijfsfuncties in één totaalpakket – met uitzondering van hun rapportering in Power BI, die we koppelden aan de Odoo database.

  • Ordermanagement
  • Quality control
  • Warehouse management
  • Facturatie & boekhouding

Het resultaat – Boost voor efficiëntie & productiviteit

De volledige implementatie zal eind 2020 afgerond zijn. De key users waren van in het begin betrokken. Zij hielpen ons om de Dafra Pharma bedrijfsprocessen optimaal te vertalen en ontwikkelen op het Odoo framework. Zowel de key users als eindgebruikers plukken verder de vruchten van de functionele Odoo trainingen voor hun specifieke taken. Die geven ondertussen aan dat ze dankzij Odoo duidelijk sneller kunnen werken. Goed voor de efficiëntie en productiviteit!

Hoe kunnen we jou helpen?

Wij komen met plezier vrijblijvend langs om kennis te maken. Zo kunnen we enerzijds luisteren naar je verhaal en kijken hoe we je van dienst kunnen zijn. Anderzijds kunnen we meteen een extra woordje uitleg geven over hoe onze diensten aansluiten op jouw project.

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen