Automatisering van wagenparkbeheer & tijdsregistratie

Groep VDH

Heb jij een uitgebreide vloot aan wagens die voor verschillende doeleinden wordt gebruikt? De opvolging daarvan is vaak een tijdsintensieve job. Met Odoo Wagenpark, beheer jij jouw voertuigen, contracten, kosten, verzekeringen & opdrachten zonder problemen op één plek. Deze module in Odoo laat je toe om sneller en beter te kunnen rapporteren over de kosten en het gebruik van verschillende wagens. Van tijdsefficiëntie gesproken!  

Over Groep VDH

Mercedes Groep VDH vormt één van de pijlers van Willy van Doorne International. Dankzij hun concessies in Herentals, Mol en Diest zijn ze sterk verankerd in Antwerpen en voornamelijk in de Kempen. Klanten kunnen bij Groep VDH terecht voor personen-, bestel- en vrachtwagens.

Groep VDH biedt een volledig pakket aan diensten en producten, die gericht zijn op veeleisende bedrijven en particulieren. Oplossingen op maat zijn dan ook hun specialiteit.

Wat we deden - Odoo modules

Beheer van het wagenpark

Groep VDH beschikt over een uitgebreide vloot aan wagens die voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo zijn er:

  • Demowagens, welke klanten gebruiken voor proefritten

  • Personeelswagens
  • Verhuurwagens

De opvolging van deze wagens is een tijdsintensieve job. Ook het aangeven van allerlei rapporten rond brandstof, CO2 rapportering, … is moeilijk.

Door gebruik te maken van Odoo werden de processen voor de administratie simpeler gemaakt waardoor er een enorme winst is in tijd. Daarnaast laat Odoo toe om sneller en beter te kunnen rapporteren over de kosten en het gebruik van de wagens waardoor de vloot efficiënter beheerd kan worden.

Binnen Odoo maakten we gebruik van de module fleet, samen met de module boekhouding om de kosten analytisch op te kunnen volgen.

Tijdsregistratie

Odoo beheert ook de tijdsregistratie voor Groep VDH. Zo kunnen de medewerkers gemakkelijk hun werktijd registreren en de taken uitvoeren die worden aangemaakt door hun collega’s. De manager heeft als gevolg een goed en duidelijk overzicht over welke activiteiten de medewerkers dagelijks hebben uitgevoerd en hoeveel uren ze gewerkt hebben.

Deze integratie kan binnen Odoo tevens gekoppeld worden met de module boekhouding, om bijvoorbeeld urenstaten met lonen te combineren.  Andere modules die gekoppeld kunnen worden zijn verkoop, om de gewerkte uren rechtstreeks door te factureren naar de klant, personeelsbeheer of projecten.

Hoe kunnen we jou helpen?

Wij komen met plezier vrijblijvend langs om kennis te maken. Zo kunnen we enerzijds luisteren naar je verhaal en kijken hoe we je van dienst kunnen zijn. Anderzijds kunnen we meteen een extra woordje uitleg geven over hoe onze diensten aansluiten op jouw project.

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen