Digimedio helpt opstartende bedrijven met ERP software

Als beginnend ondernemer wil je graag de best mogelijke start nemen. Want iedereen kent het gezegde wel: een goed begin is het halve werk. Daarom is het belangrijk om jezelf als starter te omringen met de juiste mensen én de juiste technologie. Een extra paar handen en digitale ondersteuning kunnen dan ook een wereld van verschil maken als het op een beginnend bedrijf aankomt. Digimedio biedt die extra handen en ondersteuning aan in de vorm van een starterspakket. Let us explain. 

Wat is ERP-software?

ERP (Enterprise Resource Planning) is een overkoepelende term voor computerprogramma’s die dienen om bedrijfsprocessen te ondersteunen en te automatiseren, waardoor productiviteit wordt verhoogd en kosten worden verlaagd. Een voorbeeld van een dergelijk ERP pakket is Odoo.

Odoo (voorheen gekend als Open ERP) is een all-in-one open source software pakket dat bestaat uit verschillende kleinere deelprogramma’s of apps die allemaal voor een specifieke taak zijn ontworpen. Zo bestaat er bijvoorbeeld een CRM app, een verkoop app, een facturatie app etc. Het systeem is schaalbaar waardoor het kan voldoen aan noden van zowel kleine als grote bedrijven.

Voordelen van Odoo

Overzichtelijk

Alle apps van Odoo zijn in één groot platform geïntegreerd, waardoor er geen nood meer is aan tientallen mappen en documenten die los op een computer bewaard dienen te worden. Daarnaast zijn de apps van Odoo naadloos met elkaar verbonden, waardoor het eenvoudig schakelen is tussen de apps en er overzichtelijk gewerkt kan worden. 

Personaliseerbaar

Zoals je al las, kan je binnen Odoo zelf de apps kiezen die je wil gebruiken. Zo kan er binnen Odoo altijd eenvoudig geschaald of afgebouwd worden naarmate de ontwikkeling en groei van een bedrijf. Dit laat ook toe om te gaan experimenteren met apps. Er is uiteindelijk toch geen nood aan een bepaalde app? Dan kan deze gewoonweg weer gedeactiveerd worden. 

Kost- en gebruiksvriendelijk

Doordat alle apps binnen Odoo zelf gekozen kunnen worden, betaal je ook enkel voor de apps die effectief gebruikt worden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, moet je dus geen groot bedrijf zijn of diep in de geldbuidel tasten om ERP-software te kunnen implementeren. Daarnaast is Odoo ook eenvoudig te koppelen met alle soorten apparaten en systemen en beschikt het platform over een zeer gebruiksvriendelijke interface.

Sterk uit de startblokken met Digimedio

Digimedio besloot enkele maanden geleden om ondernemers met groeipotentieel een handje toe te steken aan de hand van een Odoo starterspakket. Het starterspakket is bedoelt voor bedrijven die net uit de startblokken zijn geschoten en die op zoek zijn een praktische tool voor hun administratie. 

Het starterspakket bevat 5 essentiële Odoo-apps waarmee je meteen aan de slag kan:

  • Contactenbeheer: Met deze tool beheer je een volledige contactenlijst, van klanten en contactpersonen tot leveranciers, partners, etc..
  • CRM: Met deze app personaliseer je je sales funnel en krijg je toegang tot alle relevante info over leads. Bovendien kan je hiermee opportuniteiten organiseren rond de beste deals voor je bedrijf.
  • Verkoop: Met de verkoop app maak je duidelijke offertes en laat je klanten digitaal ondertekenen en goedkeuren. Op deze manier bewaar je het overzicht over te factureren bestellingen en volg je betalingen nauw op.
  • Aankoop: Met deze app maak en verzend je prijsaanvragen naar leveranciers en zet je deze om naar inkooporders. 
  • Facturatie: De facturatie app laat toe om professionele facturen te creëren op basis van offertes en verkooporders. Je kiest zelf of je facturen digitaal verzendt via e-mail en PDF of in de papieren versies via de post.

Naast de essentiële apps biedt Digimedio binnen het starterspakket enkele opstartsessies aan om starters wegwijs te maken binnen Odoo en ze te begeleiden bij het instellen en configureren van de 5 apps. 

Meer info over het starterspakket kan je terugvinden op www.digimedio.be/starterspakket

 

Klaar voor een vliegende start?

Heb je interesse in het ERP-starterspakket van Odoo en de bijhorende opstartsessies? Neem dan zeker contact op met de experten van Digimedio. 

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen