How to: evenementen managen met Odoo

Bijna iedereen hoort wel eens van de grote bedrijfsevenementen, maar wat veel mensen vergeten is dat ook kleine en middelgrote bedrijven (KMO's) evenementen organiseren. Evenementen zijn namelijk belangrijk om nieuwe klanten te bereiken en producten te verkopen.

In het verleden vereisten dergelijke events meestal hulp van externe partijen voor bijvoorbeeld tickets of rapportage, maar met Odoo Events hoef je geen meer hulp in te huren. In dit blogartikel vertellen we je graag meer over de ERP-software Odoo en hoe jij hiermee je toekomstige evenementen efficiënter kan organiseren en beheren.

Wat is Odoo?

Odoo is een ERP-software (Entreprise Resource Planning software) die is opgebouwd uit verschillende kleinere apps. Alle apps binnen Odoo zijn ontworpen om specifieke bedrijfstakken te ondersteunen, automatiseren en optimaliseren. Voorbeelden van Odoo-apps zijn apps voor boekhouding, marketing, e-commerce en… evenementen (Odoo Events).

Waarom Odoo kiezen voor jouw evenementen?

Odoo is natuurlijk niet de enige ERP-software op de markt, dus waarom specifiek kiezen voor Odoo om je evenementen te organiseren en beheren? Wel, Odoo is één van de meest populaire en gebruiksvriendelijke ERP-software die je kan krijgen. Hiervoor zijn tal van goede redenen, waaronder ook de naadloze onderlinge integratie van alle Odoo-apps. We lichten graag toe met de focus op Odoo Events.

Evenementen organiseren en beheren met Odoo

Evenementwebsites en -webpagina’s ontwerpen

Om een evenement te organiseren anno 2021, kan je onmogelijk zonder een evenementwebsite of -webpagina. Via Odoo Events en de integratie met de Odoo Website app kan je gemakkelijk zelf evenementwebsites en/of -webpagina’s ontwerpen, zonder enig codeerwerk. Zo kan je aangeven wat voor website of webpagina je wil bouwen, kiezen uit tal van personaliseerbare templates en vervolgens zelf teksten, afbeeldingen en CTA’s toevoegen.

Activiteiten en programma’s toevoegen

Naast een onmisbare website of webpagina, moeten je evenementen natuurlijk ook activiteiten en programma’s hebben. Met Odoo Events kan je eenvoudig activiteiten creëren en inplannen. Afhankelijk van het type activiteit kan je ook formulieren aanmaken waar deelnemers, gastsprekers of geïnteresseerden zich kunnen inschrijven. Zodra je activiteiten allemaal zijn gecreëerd en ingepland, zal Odoo Events automatisch een programma genereren. Deze kan je dan op je website/webpagina en andere platformen delen.

Evenementen promoten

Als je activiteiten en programma’s op punt staan, moet je vervolgens ook je evenementen promoten en bezoekers weten te strikken. Door de integratie met verschillende marketing-apps zoals Odoo E-mail marketing en Odoo Marketing Automatisering kan je je evenementinformatie delen en zichtbaarheid creëren via verschillende kanalen. Ook kan je met de bovengenoemde marketing-apps op een gerichte manier je beoogde doelgroepen bereiken. Zo kan je deze specifieke content, bevestigingen, herinneringen en updates sturen.

Tickets aanmaken en verkopen

Zodra mensen op de hoogte zijn van je evenementen en activiteiten, gaan ze ten slotte tickets moeten kunnen (en willen) aankopen. Daarom kan je via Odoo Events ook zelf tickets aanmaken en verkopen. Bepaal zelf ticketprijzen en ticketcategorieën en kies voor simpele of geavanceerde ticketopties (bv. all-in tickets met eten en etensvoorkeuren). Als tickets dan worden verkocht – wat trouwens via Odoo E-commerce verloopt – , zal Odoo dit automatisch bevestigen en een gastenlijst opstellen. Zo krijg je ook een duidelijk overzicht van de verwachte opkomst voor je evenementen.

 Evenementcijfers en statistieken op de voet volgen

Als het moment suprême daar is en je evenementen van start gaan, is het belangrijk om je deze goed te kunnen beheren en op de voet te kunnen volgen. Via live updates en real time rapporten kan je steeds actuele statistieken raadplegen. Zo kan je nagaan hoeveel mensen aanwezig zijn en op welke specifiek plaatsen en bij welke activiteiten deze hebben ingecheckt. Ook kan je binnen Odoo rechtstreeks communiceren met medewerkers en activiteiten controleren. Op deze manier kan je dan snel schakelen als er iets dreigt mis te lopen of als je met annuleringen, etc. te maken krijgt.

Odoo voor evenementen samengevat

  • Ontzettend gemakkelijk en gebruiksvriendelijk om mee te werken
  • Afgestemd op alle noodzakelijke stappen van evenementenorganisatie en -beheer.
  • Geschikt voor alle soorten evenementen, van klein en lokaal tot groot en internationaal.
  • Volledig personaliseerbaar op maat van jouw (evenementen)noden.
Vraag vrijblijvend een offerte aan

Meer informatie ontvangen over Odoo?

Alle hierboven vermelde punten zijn slechts een greep uit de mogelijkheden die Odoo jouw evenementen kan bieden. Dus wil je graag meer informatie over Odoo Events of over andere Odoo apps? Contacteer ons dan via het onderstaande formulier. Wil je de mogelijkheden van Odoo Events graag een keer in actie zien? Vraag dan een gratis demo of offerte op maat aan.

Contactgegevens

Maatschappelijke zetel
Putten 6
2320 Hoogstraten
+32 (0)3 605 71 61
info@digimedio.be
BE0828.708.414

Bureau & development
Putten 6
2320 Hoogstraten
support@digimedio.be voor technische vragen